Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

En 80-årig historia

Engstrands Golv grundades 1934 under namnet Albert Engstrands Parkettfirma. I dag är vi ett av Sveriges mest erfarna golvföretag.

Från Vallsta ...

Engstrands Golv grundades 1934 i Vallsta under namnet Albert Engstrands Parkettfirma. Albert Engstrand drev företaget som ett tämligen regionalt golvläggningsföretag fram till slutet av 1960-talet då sonen Lars Engstrand övertog det operativa chefskapet. Verksamheten kom under de efterföljande 30 åren till stor det likna den som bedrivits sedan företaget grundades med stort fokus på Gävleborg som upptagningsområde.

… till hela Skandinavien

I början av 1990-talet kom Engstrands Golv att få allt fler kommersiella uppdragsgivare framför allt i form av hotell. Detta har kommit att bli en stor del av företagets verksamhet något som bidragit till att Engstrands Golv idag är verksamt över hela Sverige med projekt utförda även i Norge och Danmark. Sedan 2013 är även Lars son Joel Engstrand verksam i företaget med den starka ambitionen är att bli tredje generationen golventreprenör.

Albert Engstrand

Grundade bolaget 1934

Lars Engstrand

Tog över i slutet av 1960-talet

Joel Engstrand

Tredje generationen golventreprenör

© Albert Engstrands Golvfirma AB | Industrigatan 3 821 41 Bollnäs | Orgnr 556132-6165 | Styrelsens säte: Bollnäs | Godkänd för F-skatt | info@engstrandsgolv.se