Leverantörer och material

Vårt jobb är mer än själva hantverket. Miljökrav, kvalitetsmedvetna uppdragsgivare samt strävan efter säkerhet i produktval gör att vi arbetar med flera av branschens ledande leverantörer. Med vår långa erfarenhet kan vi hjälpa dig i valet av en säker och passande golvlösning.

Kvalitet och miljö

Engstrands Golv säljer och installerar de flesta typer av golv. Mycket tack vare vår breda variation bland uppdragsgivare håller vi oss ständigt uppdaterade avseende nya material och relevant läggningsteknik. Produktutbudet av golv är i dag omfattande. Ett tydligt fokus från producenter är att ta fram produkter anpassade för specifika miljöer. Tillverkarna strävar även efter att ligga i framkant beträffande utvecklingen på miljöområdet där reduceringen av skadliga kemikalier i produkterna samt en minering av produkternas LCC, Lifecycle cost, har hög prioritet.

Vilket första intryck vill du ge?

Golvet utgör en mycket stor del av det visuella intrycket i ett rum. Valmöjligheterna är långtgående och varje leverantör har en stor mängd illustrativa förslag på hur du kan välja golv baserat på dina specifika behov. Vår långa erfarenhet av olika golvmaterial gör att du oavsett personligt materialval kan känna dig trygg med att Engstrands Golv har rätt kompetens för installation av just ditt val.

Textilgolv

Textilgolv är kanske det främsta exemplet på hur ett golv kan designas enligt i det närmaste helt individuella önskemål.

Läs mer
Plastgolv

Användningsområdet för plastgolv är mycket stort, alltifrån väldesignade mattor för hemmet till slitstarka plastplattor för offentlig miljö.

Läs mer
Våtrum

Våtrumsgolv och våtrumstapet finns i allt ifrån enfärgat till kakel- och trämönster.

Läs mer
Vinylgolv

Vinylgolv är ett golvmaterial som passar utmärkt för såväl privat som kommersiellt bruk.

Läs mer
Linoleum

Linoleumgolv betraktas av många som det i särklass mest miljövänliga golvet på marknaden.

Läs mer
Trägolv

Trägolv har en naturlig skönhet, något som bidrar till att det förekommer i en mängd olika sammanhang.

Läs mer
Laminat

Som ett komplement till parkett finns det naturtrogna laminatgolvet.

Läs mer